Annonce

mand foran ambulancer

Portørerne i Region Sjælland strejker


200 portører har nedlagt arbejdet i Region Sjælland, som reaktion på de kolleger, der onsdag mod eget ønske er blevet tvunget til at tage en uddannelse som serviceassistenter.

Annonce

Jens Dahl har som tillidsrepræsentant for portørerne på Slagelse Sygehus opfordret sine kolleger til at genoptage arbejdet. Selv er han en del af nødberedskabet. Claus Bech

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Utilfredsheden med at portører er blevet varslet til at tage en uddannelse som serviceassistent mod eget ønske, kulminerede torsdag morgen, da omkring 200 portører i Region Sjælland valgte at nedlægge arbejdet.

Det sker efter, at 22 portører onsdag fik besked om, at de skal tage en uddannelse som serviceassistent, og hvis de ikke tager imod det tilbud, vil de blive opsagt.

Læs også: Portører risikerer tvangsuddannelse

Portørerne på Sjællands Universitetshospital Roskilde har sendt et brev til koncernledelsen om årsagen til arbejdsnedlæggelsen:

”Vi er dybt forundret og meget skuffede over, at koncernledelsen ikke har været lydhør overfor de argumenter, vi og vores fagforening, FOA, er kommet med, og at man til stadighed praktiserer en yderst topstyret ledelsesform,” står der blandt andet i brevet.

Træk varslingerne tilbage

Derudover står der, at man håber, at varslingerne vil blive trukket tilbage:

”For at komme videre vil vi henstille til, at koncernledelsen slår bak og trækker overgrebene mod de ”prikkede”/ varslede medarbejdere tilbage, at man øjeblikkeligt standser yderligere negative tiltag Service-assistent-projektet i 2017 og sætter sig tilbage ved forhandlingsbordet sammen med os og vores faglige organisationer, og at man i ærbødighed afventer et nyt konstitueret Regionsråd i efteråret,” står der i brevet.

Hos FOA Sjælland, siger formand for social- og sundhedssektoren, Ann Søgaard:

”Jeg har været i kontakt med tillidsrepræsentanten på Roskilde Sygehus, som er kørt til arbejdspladsen. Han er kørt ud for at opfordre sine kolleger til at gå i arbejde, fordi det er en overenskomststridig nedlæggelse,” siger Ann Søgaard.

TR: Problemer skal løses via dialog

Jens Dahl er tillidsmand for portørerne på Slagelse Sygehus. Han siger, at han torsdag morgen blev orienteret om arbejdsnedlæggelsen. 

”Jeg har sagt til mine kolleger, at der er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og jeg har opfordret dem til at genoptage arbejdet. Jeg har også sagt, at problemerne skal løses via dialog og forhandling,” siger Jens Dahl.

Han og kollegerne bakker fuldt ud op om den skrivelse portørerne fra Roskilde har sendt.

Patienter må ikke blive gidsler

Jens Dahl er selv en del af det nødberedskab, det er stillet til rådighed På Slagelse Sygehus:

”Der er personalegrupper på sygehuset, der har udtalt, at de ikke vil udføre strejkeramt arbejde, men alt, der er livsvigtigt, bliver klaret. Vi har absolut intet ønske om at tage patienterne som gidsler i det her,” siger Jens Dahl.

”Jeg ved, at portørerne vil mødes igen senere eller i morgen, og min opfordring vil fortsat være, at de skal gå i arbejde,” siger Jens Dahl.

Ingen forståelse fra arbejdsgiveren

Hos Region Sjælland er der ikke forståelse for portørernes arbejdsnedlæggelse.

”Vi er overraskede over, at portørerne tager et så drastisk skridt som en ulovlig og overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi har haft mange forhandlinger og drøftelser med de faglige organisationer gennem mere end tre år, og vi har imødekommet mange af portørernes ønsker. Forhandlingerne er afsluttet, og vi forventer, at portørerne stopper den ulovlige arbejdsnedlæggelse,” siger administrerende direktør Per Bennetsen.
portør
Portørerne på Sjællands Universitetshospital Roskilde har sendt dette brev til Koncern Service Ledelse i Region Sjælland for at udtrykke deres utilfredshed med den proces, der har været i forbindelse med serviceassistent-projektet i regionen. Portørerne, SUH Roskilde

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev