42-årige Isa Drejer har fået nok af LA-politikeren Joachim B. Olsens udtalelser om hendes arbejde som social og sundhedsassistent.
Derfor satte hun sig den 8. maj til tasterne på Facebook og inviterede politikeren til at besøge hendes arbejdsplads, Plejecenter Kildebo i Sakskøbing, og få indblik i, hvad det vil sige at være social- og sundhedsassistent anno 2017.
"Nogle af Joachim B. Olsens udtalelser er ikke så gennemtænkte, og denne gang var han i min boldgade - nemlig mit arbejde. Det har ramt mig," siger Isa Drejer, der har arbejdet med ældrepleje i 18 år.
Læs også: Joachim B. Olsen: Sosu-hjælperen tjener 30.000 om måneden
Vi forhandler ikke selv løn For nylig gættede Joachim B. Olsen i en artikel til Fagbladet FOA på, at en social - og sundhedshjælper tjener 30.000 kroner om måneden før skat og pension, hvilket affødte en heftig debat.
"Det sidste, han sagde, var, at vi er for dårlige til at forhandle løn. Men som offentligt ansat har jeg ikke indflydelse på min løn, men bliver aflønnet inden for nogle fastlagte lønrammer," siger Isa Drejer.
"Det ramte mig, at et menneske med så meget indflydelse taler så meget om noget, han ved så lidt om - og så ikke erkender, når han tager fejl. Når man er med til at forme fremtidens samfund, skal man vide, hvad man taler om," siger hun om politikeren, der er medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg og formand for Finansudvalget.
Jo, vi bliver nedslidte
Hun understreger, at hun ikke er ude på at gøre grin med Joachim B. Olsen eller kaste med mudder - det har der været nok af. Hun ønsker oprigtigt at få en dialog i gang og har da også spurgt politikeren, om hun må besøge ham på Christianborg.
"Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vise ham, hvad arbejdet handler om. For eksempel har han sagt, at nedslidning ikke er relevant for os. Men vores job er psykisk og fysisk hårdt, fordi vi jo ofte er primære omsorgspersoner for nogle meget dårlige beboere, der ofte kommer direkte fra hospitalsindlæggelse. Vi er dem, der kører ud, når al udkørsel frarådes under orkaner og snestorme, fordi der er brug for os, og fordi folk, der vælger det her job, generelt er pligtopfyldende," siger hun.
En positiv mærkesag?
Isa Drejer ønsker ikke medlidenhed, for hun elsker sit job. Men den måde, politikeren taler om fremtidens velfærdssamfund, gør hende nervøs.
"Der bliver flere ældre, og man bliver længere på arbejdsmarkedet. Jeg vil gerne belyse, at hvis man presser citronen for meget hele vejen rundt, påvirker det altså en faggruppe. Så jeg synes, det ville være fantastisk, hvis Joachim B. Olsen tog imod tilbuddet om at komme herned og følge mit arbejde. Man hører jo rigtig meget til ham i tv og på de sociale medier, og tænk hvis det kunne blive en positiv mærkesag for ham. Det er der virkelig brug for," siger Isa Drejer.
Fagbladet FOA har forsøgt at få en kommentar fra Joachim B. Olsen og har torsdag eftermiddag ikke fået svar.