Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Forebyggelse af vold hjælper


Vold og trusler fra borgere kan mindskes, hvis man sætter ind med uddannelse i konflikthåndtering og dialogfremmende aktiviteter, skriver sektorformand Reiner Burgwald.

Annonce

Det er lykkedes at reducere angreb på københavnske P-vagter betragteligt. Hvis P-vagter også sættes til at udskrive bøder til folk, der smider affald, vil p-vagterne bliver udsat for flere overfald, vurderer sektorformand Reiner Burgwald. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

En del af Teknik- og Servicesektorens faggrupper – herunder P-vagter, badeassistenter, buschauffører og beredskabspersonale i ambulancer og brandbiler har oplevet trusler og vold og gør det desværre stadig. Men heldigvis i mindre omfang end tidligere. Meget tyder på, at det nytter at forebygge.

Uddannelse i konflikthåndtering og informationsmateriale har en gavnlig effekt. Det samme har dialog med borgerne. Der, hvor det er muligt at identificere grupper, der har for vane at gøre livet surt for medlemmerne, har det haft god effekt at tage en snak og sætte målrettede aktiviteter i gang. 

En række redningsberedskaber har således gode erfaringer med ungdomsbrandkorps. Møder med beboerforeninger i socialt udsatte områder har også vist sig at kunne skabe forståelse og dermed mindske antallet af overgreb. Kort sagt: Gøres der noget konkret, har det en effekt.

Derfor er det direkte tåbeligt, at en konservativ politiker foreslår, at P-vagter skal kunne udstede bøder til mennesker, der smider affald.

Reiner Burgwald, sektorformand
Antallet af overgreb mod de københavnske P-vagter er halveret på få år. Det er godt, og det var nødvendigt at få gjort noget ved det.

Derfor er det direkte tåbeligt, at en konservativ politiker foreslår, at P-vagter skal kunne udstede bøder til mennesker, der smider affald på gader og fortove. Jeg ønsker slet ikke
at forestille mig alle de episoder, der vil opstå, og alle de sagesløse, der med sikkerhed vil blive ofre, hvis et sådant forslag bliver gennemført.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev