Annonce

Tema: De sidste arbejdsår

Ung sosu på deltid bekymrer sig om pensionistlivet


Deltidsarbejde som social- og sundhedsassistent kan få økonomiske konsekvenser for 27-årige Mette Bendixen senere i livet. 

Annonce

Social- og sundhedsassistent Mette Bendixen risikerer en fattig alderdom, fordi hun med et deltidsjob ikke har samme muligheder for at spare op til sin pension som ansatte med fuldtid. Se i videoen, hvilke tanker hun gør sig om sin fremtid. Sisse Nedergaard Jensen

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

27-årige Mette Bendixen arbejder 30 timer om ugen som social- og sundhedsassistent på leve-bo miljøet Ammershøj i Kirke Hyllinge. Hun har ikke kunnet finde et fuldtidsjob, selvom hun gerne vil have flere timer.

Deltidsarbejde kan have konsekvenser for hende og tusinder af andre FOA-medlemmer senere i livet, da de ikke betaler nok ind til deres personlige pensionsopsparing. Og det bekymrer social- og sundhedsassistenten.

"Jeg vil da også have lov til at gå på pension, når jeg er slidt ned. Jeg vil også gerne have lov til at leve, og jeg vil også gerne have lov til at forkæle mine - forhåbentligt - kommende børnebørn," siger Mette Bendixen. 

Læs også: Tusinder af kvinder kan se frem til en fattig alderdom

Frygter at miste millioner

Mette Bendixen blev første gang bevidst om, at deltidsarbejdet kunne skabe økonomiske problemer for hende, da hun så FOA Ungdoms kampagne 'Fuldtid, ja tak'. Kampagnen bringer et eksempel med 24-årige Julie, der mister flere millioner kroner i tabt arbejdsfortjeneste, pension og tillæg, fordi hun arbejder deltid.

"Det har sat en masse i perspektiv for mig. Man kan jo næsten sætte eksemplet med Julie ned over hovedet på mig. Hun er 24, og jeg er 27, så der er ikke stor forskel på hende og mig. Det berørte mig meget," siger social- og sundhedsassistenten.

Se i videoen, hvad FOA har tænkt sig at gøre ved den ulige pension blandt FOAs medlemmer.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev