Annonce

Knytnæve mod kvinde, der forsvarer sig

Sosu-hjælper overfaldet af beboer

Politiet blev tilkaldt, da en sosu-hjælper natten mellem mandag og tirsdag blev overfaldet af en beboer. Lav normering får kritik.

Annonce

"Normeringen er så skrabet nu, så det er spørgsmålet, om de ansattes sikkerhed er okay," siger fællestillidsrepræsentant i Struer, Anne Petersen.  Colourbox

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Natten mellem mandag og tirsdag blev en sosu-hjælper i Struer overfaldet af en beboer. Hun blev slået flere gange i ansigtet ifølge politiet. Den nat var de tre ansatte på plejecentret fordelt over fire etager. På hvert etage var der 12 beboere. 
 
Sosu-hjælperen mødte manden på gangen på hendes natlige runde, hvor han begyndte at slå hende. Hun råbte til kollega, der kom hende til undsætning og tilkaldte politiet.
 
”Hun har det okay nu. Lederen tog hånd om det, og i går aftes kom hun til et psykologberedskab,” fortæller hendes fællestillidsrepræsentant, Anne Petersen.
 
På nuværende tidspunkt ønsker sosu-hjælperen ikke at fortælle om episoden.
 

Skrabet normering

Normalt er de kun to ansatte på arbejde om natten til 36 beboere. Da beboerne er fordelt på fire etager, betyder det, at de ansatte har ansvaret for to etager hver. Det, mener Anne Petersen, må betegnes som alenearbejde.
 
”Min opfattelse er, at normeringen er så skrabet nu, så det er spørgsmålet, om de ansattes sikkerhed er okay. Mangel på hænder gør, at vi måske ikke helt får passet vores svage beboere, som vi gerne vil,” siger Anne Petersen. 
 
Formand for social- og sundhedssektoren i FOA Holstebro, Grethe Nielsen, mener også, at der mangler ansatte.
 
”Det er et generelt problem, at der er så få hænder på plejecentrene. Det bliver kun værre og værre, hver gang der er besparelser. Så er det personalet, der bliver sparet væk,” siger Grethe Nielsen. 
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev