Annonce

På morfin for at beholde jobbet

Pedel Henning Qvarfot Jensen turde ikke være jobsøgende som 59-årig. Derfor tog han stærk smertestillende medicin for at blive i det job, han har.

Annonce

”Jeg tænkte, at med min alder på 59 år, var det ikke så godt, hvis jeg skulle finde nyt arbejde,” siger pedel Henning Qvarfot Jensen. Johnny Frederiksen

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Når man som ældre medarbejder er glad for sit arbejde, og efterlønnen år væk, gælder det om at undgå for lange sygemeldinger. Efter en arbejdsulykke var morfin derfor i en længere periode den 59-årige pedel Henning Qvarfot Jensens livline til sit job.

Uden morfinen og anden smertestillende medicin kunne han nemlig ikke klare sine opgaver med blandt andet at slå græs og klippe hæk ved en række børnehaver i Svendborg.

Og han var bange for, at en længere sygemelding kunne true hans stilling, selv om han føler sig godt behandlet af kommunen.

Problem med alderen

”Det var lidt mit eget valg at gå på arbejde efter ulykken, men jeg tænkte, at med min alder var det ikke så godt, hvis jobcentret ville have mig omskolet, og jeg skulle finde nyt arbejde,” siger han til Fagbladet FOA. 

Henning Qvarfot Jensens højre fod blev næsten knust ved en arbejdsulykke, og efter et halvt år med støttestativ, genoptræning og forsigtig genstart på jobbet, værkede det stadigvæk i foden, når den blev brugt.

“Al brusken er væk, så det er kød og knogler mod hinanden. Derfor måtte jeg tage morfinen, da jeg 1. november sidste år var tilbage på fuld tid,”  siger han.

Hellere job end efterløn

Efter de gamle regler ville Henning Qvarfot Jensen kunne gå på efterløn, når han fylder 60 år i november. Nu må han vente i hvert fald til, han er 62 år.

Men han vil hellere arbejde, og sætter sin lid til den ankelprotese, som han netop har fået indopereret:

“Jeg håber, jeg kan klare jobbet med det nye ’hængsel’, for jeg vil helst ikke sidde og kikke hele dagen.”

Læs også: Prisen for efterlønsstop: Flere syge og arbejdsløse

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev