Annonce

Sådan fejrer vi påske


På plejehjemmet er påsken en anledning til ekstra hygge. Bordene bliver pyntet, og der bliver gjort noget ekstra ud af maden og serveret vin til. 

Annonce

Af Britta Lundquist
Journalist

Annonce

Fællesrummet summer af travlhed og hurtige hænder. Lysegrønne duge, tallerkener med påskegul kant og servietter sat flot i glassene. Beboere, pårørende og personale skal have påskefrokost, og nogle beboere følger interesseret med i, hvad der foregår.

På plejehjemmet Tårnbygård lægger beboer Edith Nielsen omhyggeligt to servietter forskudt over hinanden og stikker dem i glassene. Imens småsnakker hun med sygehjælper Karin Hansen.

De gør klar til den fælles påskefrokost, hvor traditionen er at holde den et par dage før helligdagene. Hver beboer kan invitere en pårørende med.

Ekstra lækkert fra køkkenet

”Vores mål er at skabe det gode hverdagsliv for beboerne, og påsken er hygge og god stemning. Køkkenet er meget inde over og laver noget ekstra lækkert,” siger plejehjemsleder Christina Simonsen til Fagbladet FOA.

Påskefrokosten med beboere, pårørende og personale kan variere lidt imellem plejehjemmets tre afdelinger. Nogle har lodtrækning om påskeæg, og nogle har musik, ”hvis de kan få en til at spille til en god pris”, siger Christina Simonsen.

”Det vigtige er den gode stemning, og at beboerne kan være med, uanset hvilken form for hjælp, de har brug for,” fastslår hun.

I påsken hygger vi

Nogle beboere kommer til påskefrokoster hos familien, men mange er på plejehjemmet hele påsken.

”I påsken hygger vi med beboerne. De får god mad og vin, og til aften kan de få øl og snaps til maden. Og så er her duge på bordene, blomster og påskepynt,” siger Karin Hansen til Fagbladet FOA.

Planlagt i god tid

Karin Hansen skal arbejde 2. påskedag. Det har været planlagt siden november. Alle skal skrive sig på tre af forårets helligdage, og så taler man sig til rette, indtil det går op. Karin har også Kristi Himmelfartsdag og pinsedag.

”Det er ikke et problem. Ellers skulle man have valgt et andet fag,” konstaterer hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev