Annonce

Billede af paramedicinerne og Hjulmand i Parken til landskamp

Rift om vagt: Landskampe hitter blandt paramedicinere

Blandt paramedicinerne i Region Hovedstadens Akutberedskab er der rift om at tage en ekstravagt, når der er fodboldlandskamp i Parken. 25. september var det Rasmus Johnsen og hans kollega Kim Larsen, der sad klar til at gå i aktion. Heldigvis skete der ingen uheld, og kampen endte såmænd også godt, da Danmark slog Frankrig 2-0.

Annonce

Alle følger spændt med i landskampen, der fandt sted 25. september i år. Blandt publikum kunne man også spotte de to paramedicinere, Rasmus og Kim, der var klar til at springe til, hvis uheldet skulle være ude, og der var brug for lægefaglig assistance på banen. Lars Poulsen/Ekstra Bladet

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

25. september var det Rasmus Johnsen og hans kollega Kim Larsen, der sad klar til at gå i aktion.
Først og sidst på pletten. 19.15 – halvanden time før kampstart – bakker Rasmus Johnsen og Kim Larsen ambulancen op til spillerporten, hvor den holder så tæt på banen som muligt. Paramedicinerne må først forlade Parken, når spillerbusserne er kørt omkring midnat. Efter kampen fortsætter Rasmus og Kim i nattevagt frem til mandag morgen klokken 6. ”Selvom vagten er lang, startede den her jo meget roligt og hyggeligt,” siger Rasmus Johnsen. Jørgen True
Fodboldfans til kampen d. 25 september
30.000 tilskuere. Hvis uheldet skulle være ude, og en spiller har brug for lægehjælp, er det Rasmus Johnsen og Kim Larsen, der assisterer lægen på banen – overvåget af et stort publikum. ”Jeg har talt med min kollega Peder Ersgaard, der var med til at redde Christian Eriksen, om netop det. Det kan være en skræmmende tanke, at så mange ser med, men når situationen er så alvorlig, så lukker man det ude og fokuserer på behandlingen,” siger Rasmus Johnsen. Jørgen True
25. september var det Rasmus Johnsen og hans kollega Kim Larsen, der sad klar til at gå i aktion.
Hjertestop på tribunen. Det er heldigvis sjældent, at læger, paramedicinere og samaritter kommer i arbejde under en fodboldkamp. Men det skete blandt andet i august i år, da en 24-årig FCK-fan blev ramt af hjertestop under en kamp i Parken mellem FCK og det tyrkiske hold Trabzonspor. Kim og Rasmus’ paramedicinske kolleger, der var på arbejde den dag, fik sammen med Røde Kors’ samaritter og cheflæge Morten Boesen bragt den unge mand til Rigshospitalet og var med til at redde hans liv. Jørgen True
25. september var det Rasmus Johnsen og hans kollega Kim Larsen, der sad klar til at gå i aktion.
Fodboldfeber. Vagterne under landsholdskampene i Parken bliver udbudt som ekstravagter for paramedicinerne, og det er der stor interesse for, fortæller Rasmus Johnsen. Han er selv fodboldfan og med bopæl i Allerød holder han med det lokale hold, FC Nordsjælland. Landsholdets træner, Kasper Hjulmand, bor også i Allerød, og ham ser Rasmus af og til i bybilledet. ”Min 12-årige datter spiller miniputfodbold. Når hun bliver stor, vil hun være paramediciner som sin far, så hun kan komme med i Parken,” fortæller Rasmus. Jørgen True
25. september var det Rasmus Johnsen og hans kollega Kim Larsen, der sad klar til at gå i aktion.
Styr på udstyret. Med sig ind på banen har Kim og Rasmus en båre, behandlertasker og defibrillator. Men Rasmus Johnsen har aldrig haft brug for udstyret under en fodboldkamp. I dag er det hans anden landskamp. Den første var under EM, da Danmark spillede mod Belgien, fem dage efter at Christian Eriksen var faldet om på banen. Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev