Annonce

VIDEO: 90-årig eks-hjemmehjælper i stor hyldest: Tusind tak for jeres indsats

Den pensionerede hjemmehjælper, 90-årige Elna Nielsen, elskede sit job i hjemmeplejen. I dag får hun selv hjælp fem gange i døgnet, og hun roser personalet til skyerne. Selvom de sommetider 'flyver ind og ud'.

Annonce

Se 90-årige Elna Nielsen fortælle anekdoter fra dengang, hun i 1980'erne selv arbejdede i hjemmeplejen. Man kan roligt sige, at livet i hjemmeplejen dengang var meget anderledes. Rasmus Handberg

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Fem gange i døgnet træder en uniformklædt person fra hjemmeplejen ind i Elna Nielsens hjem i Silkeborg. Elna får hjælp til at komme op om morgenen, til at tilberede både frokost og aftensmad, og så igen hjælp til at blive klar til natten. Femte og sidste besøg er klokken 02.30 for lige at komme af med vandet.

"Sådan er det dag ind og dag ud," siger den 90-årige kvinde med et stort grin.

"Jeg føler mig mere tryg, når jeg ved, der kommer én," siger Elna, der er begejstret for den hjælp og omsorg, hun modtager fra personalet i hjemmeplejen i Silkeborg Kommune, afdeling Alderslyst Vest.

"Jeg vil sige dem tusinde tak for den hjælp, de giver én. De er alle sammen meget søde."

Læs også: FOA: Omsorgssvigt på skjulte optagelser skal hverken forsvares eller forklares

Tidligere hjemmehjælper
Elna Nielsen, der er gammel købmandsfrue, arbejdede selv i 11 år i hjemmeplejen, efter hendes mand døde i 1982.

"Det var et dejligt job. Jeg elskede at komme ud til de ældre, for de blev så glade for at se én," siger Elna, der har flere anekdoter i ærmet fra sin tid som hjemmehjælper.

"Så kom jeg til en ældre mand i Skannerup. Jeg syntes, hans gardiner var noget snavsede, så jeg rykkede dem ned og tog dem med hjem og vaskede. Om eftermiddagen kom jeg tilbage og hang dem op igen. Det gjorde vi dengang," fortæller den pensionerede hjemmehjælper.

Læs også: Ansat på Kongsgården: ’Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude’

En anden tid i dag
I dag har de ansatte langt fra den samme tid til at give de ældre samme grad af hjælp og nærvær.

"Jeg har sommetider ondt af dem, når de flyver ind og ud. Men de fleste har nu tid til lige at vende et ord alligevel," siger Elna Nielsen.

Særligt én af de medarbejdere, der hjælper Elna, får eks-hjemmehjælperens hjerte til at smelte.

"Vi har svært ved at forstå hinanden, for hun er udlænding og taler ikke særlig godt dansk. Men uh, hvor er hun sød. Hende kan jeg godt lide. Når hun hjælper mig med badet, så griner vi ude på badeværelset. Og vinduet står åbent, så naboerne kan høre, hvordan vi skvaldrer op," fortæller Elna Nielsen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev