Annonce

Ejendomsservicetekniker med skruemaskine i hånden

Kommuner uddanner flere tekniske supermedarbejdere


Stadig flere kommuner uddanner ejendomsserviceteknikere. "En forudsætning for at få størst mulig glæde af ressourcerne," siger sektorformand.

Annonce

Poul Erik Tovgaard har for nylig færdiggjort uddannelsen som ejendomsservicetekniker efter mange år som teknisk serviceleder. Niels Åge Skovbo

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Landet over er kommunerne i gang med at samle deres servicefunktioner i fælles enheder, og den udvikling har skabt behov for en ny slags tekniske supermedarbejdere, der kan udføre alle tænkelige opgaver indenfor flere forskellige håndværk og fag. Med andre ord en form for kommunale ‘schweizerknive’.

“Opgaverne bliver mere og mere komplekse, og hvis vi forventer, at medarbejderne skal håndtere opgaverne på et højt fagligt niveau, så skal de også have de rigtige kompetencer,” siger borgmester Peter Sørensen (S) fra Horsens. 

Det er en af de kommuner, der har prioriteret at lade alle tekniske medarbejdere gennemgå uddannelsen til ejendomsservicetekniker. Og det har været en stor succes, siger borgmesteren.

“Vi har fået bedre opgaveløsning, mere tilfredse medarbejdere og bedre trivsel. Og borgere, der oplever, at de får en bedre ydelse,” siger borgmesteren.

Læs også: Ejendomsservicetekniker: Jeg måtte erkende, jeg kunne lære nyt

Formanden for Teknik- Og Servicesektoren i FOA, Reiner Burgwald, er enig.

“Det vil være dumt ikke at uddanne medarbejderne,” siger sektorformanden og fortsætter:

“En formel erhvervsuddannelse er også et godt skridt for at sikre sin værdi på arbejdsmarkedet også om 5, 10 eller 20 år. Udviklingen går hurtigt, og vi bør alle udvikle os gennem hele livet. Den arbejdsgiver, der ikke ønsker at gøre brug af denne mulighed, burde nok have sine skolepenge tilbage. Og det samme kan man lidt frækt sige om FOAs medlemmer.”

435

ejendomsserviceteknikere er registreret som medlemmer i FOA.

Kilde: FOA.

Et års skolegang

Uddannelsen som ejendomsservicetekniker er skruet således sammen:

  • Et teoretisk og praktisk fuldtidsstudium, som tager afsæt i den enkeltes kompetencer og maksimalt varer et år (ofte kortere).
  • Uddannelsen dækker alt fra dansk, matematik og engelsk over varmestyring, indeklima, økonomi, budgetter til lejeloven og bygningsvedligehold, blandt meget andet.
  • Udgifter til løn, pension med videre betales af fonden ‘Fra ufaglært til faglært’, der blev oprettet i forbindelse med OK15 og fornyet i 2018.

Kilde: ug.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev