Annonce

Paramediciner Søren Steen står foran ambulance

”Det højner respekten for os”

For ambulancebehandlere og paramedicinere vil en officiel autorisation være et skulderklap, der vil kunne mærkes. Det forudser paramediciner Søren Steen, der snart kan kalde sig ’autoriseret’.

Annonce

Ifølge paramediciner Søren Steen vil de nye regler for autorisation betyde, at han og kollegerne holder sig endnu skarpere på fagets udvikling. Heidi Lundsgaard

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

”Det her gør jo ikke, at jeg bliver dygtigere til mit arbejde i morgen. Men jeg tror, at det på sigt vil højne faget og respekten og hele anerkendelsen af det sundhedsfaglige system,” siger den 36-årige paramediciner Søren Steen, der har kørt ambulance i 13 år og er ansat i Ambulance Syd i Sønderborg.

Han glæder sig over, at ambulancebehandlere og paramedicinere i fremtiden opnår samme faglige accept som for eksempelvis de læger og sygeplejersker, de møder i det daglige arbejde.

Læs også: Ny lov gavner patienters sikkerhed

Jeg tror, at vores fag med en autorisation vil få en større anerkendelse. Når vi kommer på sygehusene i dag, er det er ikke alle, der ved, hvad vi må, og hvad vi ikke må,” siger Søren Steen og nævner eksempler på sygeplejersker, der har udtrykt forbløffelse over paramedicinernes evner:

”De fleste ved godt, hvad vi kan. Men jeg mindes blandt andet en gang, jeg havde behandlet en patient med lungeødem med det vanddrivende medikament Furosemid. Det overraskede den sygeplejerske, der tog imod patienten,” siger Søren Steen.

Lyst til uddannelse

Den sønderjyske paramediciner understreger dog, at stoltheden ved at bære en beskyttet titel er underordnet i forhold til det, som det egentlig handler om: At gøre hele sundhedssystemet bedre til glæde for borgerne. Men også her mener han, at en autorisation vil have en positiv effekt.

Læs også: Sådan sparer paramediciner afgørende minutter

Det er et skridt i den rigtige retning. Jeg tror, at det på sigt vil skabe en meget større patientsikkerhed, at den enkelte ambulancebehandler og paramediciner får lyst til at udvikle mere på sit fag,” siger Søren Steen og fortsætter:

Min autorisation er et konkret bevis på, at jeg skal holde mig skarp, og jeg tror, det vil højne den lyst eller  forpligtelse, man har til at forbedre sig.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev