Annonce

Lene Andersen har uddannet sig til serviceassistent

Serviceassistent fik uddannelse med fuld løn: Scorede flere 12-taller


Lene Andersen har uddannet sig som serviceassistent –
uden at gå ned i løn.

Annonce

Uddannelsen som serviceassistent tager normalt to år. Lene Andersen fik merit for nogle af de ting, hun tidligere har lært og kunne derfor klare den på et år. Jørgen True

Af Ingrid Pedersen
Journalist

Annonce

Tre 12-taller. Nyuddannede Lene Andersen brillerede, da hun i oktober var til eksamen som virksomhedsserviceassistent. 

I sit projekt havde hun valgt at skrive om, hvordan rengøring kan medvirke til, at man undgår at sprede smitsomme sygdomme blandt beboerne på det genoptræningscenter, hvor hun er ansat.

Læs også: Pulje til uddannelse mangler ansøgere

Lene Andersen er 48 år og har haft mange forskellige job – som opvasker i en restaurant, som dagplejer og i hjemmeplejen. De seneste ti år har hun gjort rent på genoptræningscentret Fortunen i Lyngby-Taarbæk Kommune, og i 2017 besluttede hun sig for at tage en uddannelse, da hun på et kursus i sin FOA-afdeling hørte om muligheden. 

“Der er så meget viden bag at kunne gøre rent korrekt,” siger hun.

Slut med lyserøde støvklude

Da Lene Andersen i sin tid blev ansat på genoptræningscentret, fik hun en introduktion af kollegerne, men ingen viden om, hvordan man undgår at sprede sygdomsbakterier fra den ene borger til den anden på genoptræningscentret. 

Læs også: Rengøring: Uddannet til faglært

Det ved hun nu, så det er slut med at bruge de lyserøde candyfloss– støvklude, som spreder støvet og eventuelle bakterier i stedet for at fjerne dem. Desuden ved hun nu, i hvilken rækkefølge rengøringen skal foregå. 

“Jeg lærte simpelt hen så meget, og det var utroligt spændende at gå i skole. Jeg ville ønske, jeg kunne tage uddannelsen igen,” siger hun. 

Håber at flere vil uddanne sig

Flere af Lene Andersens kolleger har vist interesse for at uddanne sig. De har bare aldrig set det som en mulighed. Ikke før nu, hvor Lene har vist vejen. 

“For mange handler det om økonomi. Hvis man er enlig forælder eller har en anstrengt økonomi, kan man ikke overskue at skulle på elevløn, men med puljen ‘Ufaglært til Faglært’ kan man uddanne sig uden at gå ned i løn. Det er et sindssygt godt system, som jeg håber, mange andre vil benytte sig af,” siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev