Annonce

Nu kan fedme være et handicap


FOA vinder principiel sejr i fedmesag ved EU-domstolen.

Annonce

Af Johnny Frederiksen
Videojournalist

Af Tue Wettergreen-Paltorp
Videojournalist

Annonce

Der var jubel i luften, da den tidligere dagplejer Karsten Kaltoft modtog dommen fra EU-domstolen, der netop har slået fast, at fedme kan være et handicap. 

Tilbage i 2010 blev Karsten Kaltoft fyret fra sit job som dagplejer i Billund Kommune – et job han havde passet til alles tilfredshed i 15 år. 

Den tidligere leder af dagplejen i Billund havde valgt at fyre Karsten Kaltoft, fordi han ifølge hende ikke havde taget imod en udfordring om at tabe sig. 

Handicap eller ej

Ifølge Billund Kommune har Karsten Kaltofts fedme aldrig kunnet udgøre et handicap, fordi det var selvpåført, men her møder kommunen modstand fra EU-domstolen. 

Ifølge domstolen er det nemlig ikke afgørende, hvordan et handicap er opstået, kun at der objektivt er tale om et handicap. 

Forbundsformand Dennis Kristensen er glad for, at EU-domstolen har fastslået, at overvægt kan være et handicap. 

”Det giver en beskyttelse på et område, hvor vi ikke tidligere har haft beskyttelse. Det er vi rigtig glade for,” siger forbundsformanden. 

Vil kæmpe videre

Nu skal sagen fortsætte ved retten i Kolding, og på baggrund af EU-dommen skal FOA sandsynliggøre, at Karsten Kaltofts vægt lå bag afgørelsen om fyring. 

Hvis det kan påvises, vil sagen være i strid med forskelsbehandlingsloven. 

Sagen har i perioder tæret hårdt på den i dag 50-årige Karsten Kaltoft, men med dommen i dag har han både mod og kræfter til at kæmpe videre.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev